Porti i Perëndimit Aida Bode

ISBN:

Published:

Kindle Edition

150 pages


Description

Porti i Perëndimit  by  Aida Bode

Porti i Perëndimit by Aida Bode
| Kindle Edition | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 150 pages | ISBN: | 7.41 Mb

Davidi dhe Bath Sheba - është një adoptim i mrekullueshëm nga Aida Bode i ngjarjes së njohur nga Bibla e mbretit David dhe Bathshebës. Davidi, një djalosh bari, kurorëzohet mbret i Izraelit nga vetë Perëndia. Përkushtimi i Davidit ndaj Perëndisë dheMoreDavidi dhe Bath Sheba - është një adoptim i mrekullueshëm nga Aida Bode i ngjarjes së njohur nga Bibla e mbretit David dhe Bathshebës.

Davidi, një djalosh bari, kurorëzohet mbret i Izraelit nga vetë Perëndia. Përkushtimi i Davidit ndaj Perëndisë dhe ligjit të tij, sfidohet thellësisht kur ai hyn në një marrdhënie jashtë-martesore me Bathshebën, gruan e njërit të udhëheqësve të ushtrisë së tij. Konflikti i romanit është shumë i thellë dhe tronditës.

Ai i kapërcen së tepërmi kufijtë e një dashuriçke të zakonshme apo të një shkeljeje banale të kurorës. Në atë konflikt ka diçka nga përjetësia, diçka nga morali njerëzor, që i kalon kufijtë e një familjeje, madje edhe të një kombi, doemos edhe të një epoke. (Niko Dako -redaktor)Davidi dhe Bathsheba 600 LekPorti i Perëndimit është vëllimi i parë poetik nga Aida Bode.

Midis poezisë (përgjithësisht romantike) që vjen drejtpërsëdrejti nga shpirti njerëzor apo nga zemra e natyrës dhe asaj poezie moderne, që jo vetëm ka gëzofin e kohës dhe plazmën botës, ku krijohet, por kultivon elementë nga më të ndryshmit të modernitetit, globalizmit, mënyrës së komunikimit, rrethanave e kushteve të ekzistencës së shoqërisë së sotme njerëzore, krijimet e Aidës priren gjithnjë nga kjo e dyta.

Duke ardhur nga një botë ballkanike, konkretisht shqiptare, (më saktësisht, Korça i ashtuquajtur edhe Parisi i Vogël) autorja i ka brenda vetes të parët e vet, me gjuhën, me psikologjinë, pasurinë shpirtërore e kulturore, me traditat dhe historitë e jetës së tyre dhe me këtë ngarkesë, ajo ka marrë udhën drejt një bote tjetër, siç është Amerika. Atje ka gjetur tjetër jetë, gjuhë tjetër, tjetër kulturë, të tjera forma, qofshin këto edhe poetike.

Meritat te talenti i Aidës spikasin në atë, se si ajo ka ditur ti ngjizë në vargun dhe motivet e saj poetike, këto dy realitete virtuale. (Demir Gjergji - redaktor)Enter the sum

Related Archive Books

  1. 19.03.2012Double Twist
  2. 22.06.2013Lovespell


Related Books


Comments

Comments for "Porti i Perëndimit":


jornaldealcobaca.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us