Sensuroidut sotakirjoitukset Pekka Tuomikoski

ISBN:

Published:

Hardcover

153 pages


Description

Sensuroidut sotakirjoitukset  by  Pekka Tuomikoski

Sensuroidut sotakirjoitukset by Pekka Tuomikoski
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 153 pages | ISBN: | 4.70 Mb

Sodan ensimmäinen uhri on tunnetusti totuus. Näin kävi myös Suomen jatkosodassa. Rintamakirjeenvaihtajien eli TK-miesten kirjoitukset joutuivat päämajan tiukkaan sensuuriin. Yli tuhannen eli joka seitsemännen TK-kirjoituksen julkaiseminenMoreSodan ensimmäinen uhri on tunnetusti totuus. Näin kävi myös Suomen jatkosodassa. Rintamakirjeenvaihtajien eli TK-miesten kirjoitukset joutuivat päämajan tiukkaan sensuuriin. Yli tuhannen eli joka seitsemännen TK-kirjoituksen julkaiseminen kiellettiin.

Kirjoitukset arvioitiin kotirintamalle liian vaarallisiksi tai muuten sopimattomiksi.Tähän kirjaan on koottu parhaita ja kiinnostavimpia jatkosodan sensoroituja rintamakirjoituksia. Monet kirjoituksista tuovat esiin uutta tietoa ja tarkentavat jatkosodan historian kokonaiskuvaa. Arkistojen kätköissä pitkään pysyneet kuvaukset julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa täysimittaisina.Sensoroidut taistelukuvaukset avaavat nykylukijalle näkymän sodan karuun ja moniuloitteiseen todellisuuteen. Kirjoitukset kuvaavat sodanaikaista viholliskuvan rakentamista - ryssävihaa, puna-armeijan partisaani-iskuja sekä lapsiin ja naisiin kohdistuneita sotarikoksia.

Mukana on myös suomalaisten sotilaiden sankaruudesta kertovia kaukopartio- ja pelastumistarinoita sekä sodanjohtajien muotokuvia. Kirjoitukset ovat ammattimiesten jälkeä, palvelihan TK-joukoissa Suomen kyvykkäimpiä kynäniekkoja.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Sensuroidut sotakirjoitukset":


jornaldealcobaca.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us