Dekonstruksjon Jacques Derrida

ISBN:

Published:

Hardcover

181 pages


Description

Dekonstruksjon  by  Jacques Derrida

Dekonstruksjon by Jacques Derrida
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 181 pages | ISBN: | 8.72 Mb

Da den franske filosofen Jacques Derrida døde i oktober 2004 var han forlengst verdensberømt, oversatt til utallige språk og flittig studert ved læresteder i de fleste land. Han er blitt dyrket og etterlignet, fryktet og advart mot.

Gjennom et halvtMoreDa den franske filosofen Jacques Derrida døde i oktober 2004 var han forlengst verdensberømt, oversatt til utallige språk og flittig studert ved læresteder i de fleste land. Han er blitt dyrket og etterlignet, fryktet og advart mot. Gjennom et halvt århundres virke preget av en utrettelig pedagogisk innsats og med en produksjon på over åtti bøker, har Derrida alltid vært kontroversiell. Desto større grunn da til å hente frem noen av hans første tekster og lese gjennombruddets skrift om igjen, denne gangen i norsk oversettelse.

Hvordan begynte dekonstruksjonen av Vestens metafysikk? Hva var konteksten, hvem var de første verdige motstandere? Hvilke strategier, lesemåter og retoriske grep er det som gir disse tekstene (tekstlesningene) deres særegne friskhet fremdeles? Det er her, på slutten av sekstitallet, midt i høystrukturalismen, at jakten på systemenes svake ledd, sprekkdannelser og sviktende bærebjelker begynner. En langsom og skrå jakt, ofte i utkantene og langs omveiene.Innledning, oversettelse og kommentarer ved Karin Gundersen. Karin Gundersen fikk Doblougprisen blant annet for oversettelsen av og kommentarer til denne boken.

Fra komiteens begrunnelse: «Gundersens formidling av fransk skjønnlitteratur og litteraturteori er en gave til oss alle [...] All oversettelse er en kunst – og denne kunst har Karin Gundersen vist at hun til fulle behersker [...] når hun gjør franske filosofiske tekster tilgjengelige i et norsk fagspråk som kjennetegnes av stor pregnans og klar begrepsbevissthet. Hennes bok av året, med tekster av den vanskelig tilgjengelige Jacques Derrida, er et eklatant eksempel på dette siste.»Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Dekonstruksjon":


jornaldealcobaca.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us